top of page
colour&spice comfort zone banner.jpg

Wat is Holistic Beauty Therapy?

Holisme is afgeleid van het Griekse woord 'Holos', wat 'geheel' betekent. Alles staat met elkaar in verbinding en kan niet afzonderlijk van elkaar worden beschouwd.

Kijken we naar de mens dan betrekken we daarin het fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele lichaam. Maar niet alleen het lichaam is één samenhangend geheel, het lichaam is ook weer onderdeel van een groter geheel: het universum. We zijn verbonden met onze medemens, dieren, de natuur, voeding, met voorouders en met patronen. 

Daarom is de holistic beauty theorie ook zo mooi: schoonheid aan de buitenkant heeft alles te maken met wat er zich van binnen afspeelt. Door onszelf te omarmen, te accepteren zoals we zijn, te durven gaan voor onze dromen, voor onszelf te zorgen: dat is ware schoonheids verzorging.

Selfcare is een veelgebruikt begrip en wellicht daardoor een beetje afgezaagd, maar ik ben er zo'n fan van. Want door écht dat stukje zorg en aandacht voor jezelf te implementeren, zal je steeds dichter bij jezelf komen.

Zelfzorgen gaat ook over voeding, tijd voor jezelf inplannen, voor jezelf opkomen, voldoende slaap en beweging, de natuur opzoeken, gevoelens niet wegstopen en luisteren naar je eigen stem. Jezelf ontdekken en in je kracht staan. Het is de bewustwording dat jij de beste zorg en aandacht verdient. 

Dit alles heeft een positieve uitwerking op je fysieke gesteldheid. Dit merk je aan je huid, je darmen, maar ook bijvoorbeeld je houding. En uiteindelijk straal je dit uit. 

Deze reis, van binnen naar buiten, ga ik graag met je aan! 

bottom of page